29 jul

Spire

WIER_1

Revue 2015:

9.maj – 28.juni 2015

Presseomtale:

FYNSKE MEDIER 9.juni

UGEAVISEN 9.juni

KUNSTAVISEN maj/juni

Ugeavisen onsdag 5.maj

FYNSKE MEDIER 8.maj

Annette Wier på Flintholm
’SPIRE’ – en udstilling om øjeblikket, hvor kimen til noget nyt anes
9. maj. – 28. juni 2015

Annette Wiers sanselige og poetiske udstilling ’SPIRE’ er sommerens udstilling på Galleri Flintholm. Begrebet bevægelse og liv og sammenhængen mellem den indre verden og den ydre handling har de seneste år været det absolutte omdrejningspunkt for sommerens kunstner. Udstillingen ’SPIRE’ afspejler det ultrakorte øjeblik, hvor kimen til noget helt nyt dannes. Det er det moment, hvor en spæd tanke, en ny stemning eller en lille forandring anes, som Annette Wier drages af. Kunstneren forstørrer dette moment i en appel til menneskeheden om, at vi skal huske at være bevidste om præcis dette øjeblik.
Malerierne som har et udpræget intuitivt formsprog antyder mennesket i et flydende univers, hvis stemning åbner op for associationer til tid, foranderlighed og konstans. Maleriernes udtryk er en vekselvirkning mellem det enkle begribelige og det slørede, der taler til vores fantasi. Mange af malerierne er forsynet med stykker af malerlærred, der tilføjer billederne karakter og relief. Samtidig symboliserer lærredsstykkerne menneskets porøsitet og mange lag, samt blomsters evne til at åbne og lukke sig.

FERNISERING
LØRDAG DEN 9. MAJ KL. 14-17
Benyt jer af, at det er muligt at hilse på kunstneren selv!

Vel mødt

Litten Gervang

Udstillingens åbningstider:
Fernisering lørdag den 9. maj 14-17.
Lørdag – Søndag kl. 12 – 16.
Udstillingens sidste dag er søndag den 28. juni.
CV:
Annette wier
Født 1962. Uddannet kunstmaler og grafiker på Skolen for Brugskunst, Ecóle des Beaux Arts i Frankrig og Det Danske Akademi i Italien. Hun har primært udstillet i Spanien og Danmark og har mange udstillinger bag sig.Annette Wier er ikke en kunstner, der gør tingene halvt. Under projektet ’Glimt’ fra 2012 etablerede hun et samarbejde med fagpersoner inden for så forskellige brancher som astrofysik, filosofi, kunsthistorie og østlig indre videnskab med det formål at udforske sammenhængen mellem lys, bevægelse og rum.

På udstillingen ’Foranderlighed’ fra 2014, som var inspireret af processen ’Glimt’, gik hun videre i sin undersøgelse af begrebet bevægelse og den nødvendige forandring, som en bevægelse fordrer. Her udstillede hun både malerier og en skulptur, der satte fokus på de øjeblikke i vores liv, hvor vi af en eller anden grund har ændret retning, perspektiv eller hvor noget er transformeret i os. Udstillingen var interaktiv, idet publikum blev opfordret til at bidrage med deres personlige fortællinger om, hvad det var, der gjorde at de besluttede sig for at ændre på deres liv. Livet igennem siger man konstant ’ja’ og ’nej’, og disse valg medfører forandringer, muligheder, til- og fravalg.

Annette Wier evner at formidle sin indre verden via et transparent udtryk og formår samtidig at skabe en sjælden tæt kontakt til sit publikum.