03 aug

Sommerudstilling 2014

REVUE 2014:
31. juli – 28. august 2014

Skærmbillede 2015-08-03 kl. 19.48.55
SOMMERUDSTILLING
Mange forbinder ikke sommeren med kunstbesøg og kunstkøb, men også i den forbindelse er Galleri Flintholm noget særligt.
Efter 3 separatudstillinger i 1. halvår af 2014 med besøgende fra hele Danmark samt nabolandene og en hel del købeglade gæster, kan jeg med glæde byde velkommen til en sommerudstilling med de to unikke keramikere Lene Regius og Per Weiss.
Der er tale om 30 værker – store og små og i alle prisklasser, som udstilles i den store sal. På 1. sal vil der som sædvanlig være et udvalg af nye værker fra nogle af de kunstnere der er tilknyttet galleriet. Sommerudstillingen er åben fra torsdag den 31. juli til torsdag den 28. august, hvor jeg glæder mig til at vise udstillingen til vores allerede trofaste og nye gæster.

Om keramikeren Per Weiss
For Per Weiss er formen på krukken det helt centrale. Opgaven er det rette forhold mellem bund, profil og kant. Og målet er en ro af meditativ karakter. Modsat stenhuggeren som arbejder udefra og ind er keramikerens metode, den omvendte proces. Fra masse til rum. Form og energi skal bryde ud indefra og samtidig agere det fundament, der bærer motiv og udtryk frem. For Per Weiss er ornamentikken til for at understrege formen og det materiale valg han har gjort. Men absolut også en vigtig medspiller i at nå det endelige mål. En komposition med en ro af meditativ karakter.

Om keramikeren Lene Regius
Lene Regius fortæller historier på sine krukker. Fragmenter fra hendes rejser eller studier af forskellige kulturer dækker hendes krukker. Mønstre og farver i vævninger og kropsudsmykninger hos Masaifolket optager hende lige nu. Lertavler fra oldtidens kulturer med fortællinger fra krige og dagligdag i indridsede symboler- spor, mennesker har efterladt sig i leret optager hende. Den runde krukke har også gennem tiderne været et sted, hvor historie og myter er blevet indridset og udtrykt i tegn og pictogrammer. Hun har lavet sine egne pictogrammer, hvor hendes væsener og figurer bevæger sig i et samvær som en grafisk tegneserie forbundet med tegn og mønstre i gensidig dialog.
Åbningstider :
31. juli til og med 28. august:
Torsdag 13-17 og lørdag-søndag 12-16
Entré 20kr
Vel mødt

Litten Gervang
GALLERI FLINTHOLM

 

Galleri Flintholm v/Litten Gervang Filippavej 57 5762 V. Skerninge Tlf.: 2280 8913 lg@galleriflintholm.dk