24 mar

Santiago Picatoste

Santiago PicatosteProdukter til salg fra Santiago Picatoste – KLIK HER
Nationalitet:
Spanien, født 1971 i Palma de Mallorca

Uddannelse: Palma de Mallorca på kunstakademiet og Joan Miró samlingen

Blomstermalerier springer én i øjnene med en vital kraft. Den spanske kunstner kommer oprindelig fra Mallorca, men bor og arbejder p.t. i New York. Under indflydelse af den amerikanske metropol har han omplantet sit foretrukne motiv, blomsten, til storbyjunglen.

I sine malerier og arbejder på papir er Picatoste optaget af de farvelag, man finder på byens mure. Den særlige tekstur, der opstår gennem overmalinger og de forskelligartede grafiske spor, der findes i det offentlige rum. De vidner på en meget konkret måde om tidens gang.

På en baggrund af flere lag maling optræder Picatostes blomster eller “flores” som karakteristiske sorte eller hvide konturer, der nærmest synes at sprænge rammen, de er placeret indenfor. Det leder tanken hen på de reservatagtige grønne områder, som findes i byerne, hvor naturen er til stede, men i en inddæmmet og stærkt kontrolleret form.

Picatostes uregerlige blomster bliver dermed til en slags symboler på vild natur, der etablerer en kaotisk dynamik i et urbant rum og udfordrer det overregulerede liv i den moderne storby.