20 mar

Per Mølgaard

Per MølgaardPer Mølgaard (1969), Roskilde
Produkter til salg fra Per Mølgaard – KLIK HER

Uddannelse:
1993-99 Det Kgl. Danske Kunstakademi.

 

 

Per Mølgaard mester maleriet med udgangspunkt i en ekspressiv tradition.
Man kan fornemme kunstnerens personlige mellemværende med tilværelsen.
Der er flere lag og flere historier i hvert maleri, historier der nogle gange er
tunge og eksistentielle og andre gange har udgangspunkt i de helt nære
omgivelser og det private liv. Til gengæld er formen frisk og let.
Som beskuer opleves Per Mølgaards billeder ikke kun som flotte malerier,
de er simpelthen interessante og vedkommende.

Per udtaler om sine egne billeder:

”Maleri er for mig et eksistentielt anliggende. En måde at forstå og forsøge at forklare hvordan det er at være menneske i den verden vi lever i.
Maleri handler for mig om den optimale balance og sammensmeltning, mellem form og indhold.
Jeg arbejder ikke ud fra fantasi og fortællerlyst. Det er ikke eventyrligt men ret realistisk. Et koncentrat af en mental oplevelse eller sindstilstand, frem for en illustration af en tanke eller en konstrueret historie.
Værket skal være troværdigt. Jeg vil gerne have at billedet er det det viser. At indholdet er i formen og omvendt. At maleriet udtrykker det jeg vil, som maleri – frem for som illustration.
Der er to typer af billeder. Den ene hvor jeg arbejder ud fra et enkelt koncentreret motiv og lader farven og terpentinen ætse ned i lærredet. Disse billeder er som regel lavmælte og og jeg vil at de skal være gennemsyrede af én bestemt sindstilstand.
I den anden type billeder arbejder jeg med flere og nogle gange adskillige motiver i samme lærred. Jeg maler udklipsagtige motiver og placerer dem i de forskellige rum billedet har. Jeg bruger gerne de samme motiver i billede efter billede. Oprindeligt betyder motivet noget stærkt personligt og helt specifikt, men ved at gentage det igen og igen slipper jeg betydningen lidt fri, og kan bruge dem som formelle redskaber og placere dem i billedets forskellige rum.”