24 mar

Nyankomne værker af keramiker Nes Lerpa

Nes Lerpa

Nyankomne æstetiske værker. Nes Lerpa er aktuel med nye keramiske sfære. Det er med stor glæde, at jeg kan byde velkommen til månedens kunstner i Galleri Flintholm. For at se de produkter som Galleri Flintholm har til salg af kunstneren Nes Lerpa KLIK HER

Nes Lerpa æstetiske keramiske skulpturer, er udført på det berømte keramiske værksted San Giorgio i Albisola, som Asger Jorn arbejdede med siden 1958. San Giorgios ejer Giovanni Poggi giver stadig – som i Jorns tid – gode råd og hjælp, når de keramiske ovne bruges.

De stærkfarvede fade og kugler i terracotta med dybe ridser i glasuren er en fin kontrast til udsmykninger på vægge og indretning. De keramiske værker er med til at give substans.

Jeg har kendt Nes Lerpa i mere end 25 år og har altid været fascineret af hans værker, hans energi samt klarheden og kærligheden til farverne. Det er farvernes kraft der fascinerer Lerpa. Han benytter ofte ultramarin, purpur og en varm orange som fixpunkter.

Da det jo netop er naturen, der inspirerer Nes Lerpa, er det oplagt at Nes Lerpa netop er i gang med en ny publikation omkring sine aktiviteter i Nevada og California, med masser af malerier ude i landskaberne.

Om kunstneren
Nes Lerpa, f. 1942, der er bosat i Danmark (Asserbo) og Italien (Piacenza i Norditalien), har tidligt opsøgt talrige lande fra Andalusien til Lapland – fra Kina og senest til Saharaørkenen. Han opsøger og samarbejder konstant med kunstnere som musikere, komponister, forfattere, keramikere, filmfolk, videofolk, digtere, billedhuggere, litografer, arkitekter og smede. Den grænseløse farve- og materiale-sansning er hans interesse. Udtrykket er non-figurativt.
Lerpa har udstillet siden 1960 i gallerier, kunsthaller og museer i mange europæiske land, USA, Indien og Kina. Hans maleri har indgået i totalopsætninger i bl.a. Tivolis Koncertsal. Bannere i store størrelser huskes fra Søpavillonen i København og på Brandts Klædefabrik i Odense i 1980’erne.