04 aug

Naturtalentet Kamil Franko på Galleri Flintholm

Naturtalentet Kamil Franko på Galleri Flintholm
Galleriet åbner sin 12. sæson med kunstneren Kamil Franko, der laver værker om sin fars død
Som start på sin 12. sæson har gallerist Litten Gervang valgt et gensyn med naturtalentet Kamil Franko på Galleri Flintholm i form af en soloudstilling under overskriften “Body of Father”.

Faderens død er den røde tråd gennem udstillingen, der kredser om emnerne faderskab, relationer og død.

Ifølge Litten Gervang er “Body of Father” navnet på en hel favn af værker, som alle er lavet til ære for Kamil Frankos afdøde far. Kunstneren er født 1988 i Polen og opvokset i Horsens med en ungarskfødt mor og en far fra Irak.

– Kamil Franko er ud af en stor kunstnerfamilie, hvor lysten og evnen til at tegne og male har været til stede i flere generationer. Han er et kunstnerisk naturtalent og udpræget kunstnerbarn. Hans store talent gør sig især gældende inden for tegning, maleri og film, fortæller hun, der mødte ham ved et arrangement på the European Film College (tidligere filmhøjskolen) i Ebeltoft.

– Jeg fornemmede instinktivt, at han er en sand “rising star” på den kunstneriske scene. Kamil Franko har udstillet på galleriet før, men grundet hans fantastiske potentiale og globale format, åbner vi 2015 sæsonen med et gensyn med ham. Jeg fascineres stadig af hans kunstneriske univers og ønsker at glæde mit publikum endnu en gang, nu hvor han har en samling nye ypperlige værker, selv om temaet for nogen kan være sørgmodigt. Jeg forventer mig meget af netop denne kunstner. Der kommer helt sikkert flere dragende værker fra hans hånd, fortsætter galleristen.

I dag bor Kamil Franko i New York og samarbejder med et Manhatten galleri. Alligevel er han selv til stede, når der på lørdag 10. januar fra 14-17 er fernisering på udstillingen.

Her er også mulighed for at se dokumentarfilmen “Shadow Fighters” om albinoer i Afrika, som Josefine Gervang Heimburger har lavet, og som Kamil Franko har produceret musikken til.

Udstillingens sidste dag er søndag den 8. februar 2015.