19 mar

Lene Regius

Lene RegiusLene Regius
Produkter til salg fra Lene Regius – KLIK HER

Keramiker
Uddannet på skolen for brugskunst l960-l964. l967 værksted i Lejre. Studierejser til Kreta og Indonesien.
Utallige udstillinger i ind- og udland.

Udmærkelser: Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond og Ole Haslunds Legat samt div. udsmykninger.

Lene Regius fylder krukkens buede flader med stærke, fabulerende metaforer over en kosmisk-nordisk mytologi. Hun arbejder i en skabelsesproces dikteret af leret som materiale. En verden skabt indefra i former som opstår i en heftig og levende dialog med leret. En proces som er den modsatte af billedhuggerens arbejde udefra ind mod den endelige form i stenens indre kerne.

JUBILÆUMSTEKST FLINTHOLM november 2013:

Jeg fortæller historier på mine krukker

Fragmenter fra mine rejser eller studier af forskellige kulturer dækker mine krukker.

Mønstre og farver i vævninger og kropsudsmykninger hos Masaifolket
optager mig lige nu.
Lertavler fra oldtidens kulturer med fortællinger fra krige og dagligdag i indridsede symboler- spor mennesker har efterladt sig i leret optager mig.

Den runde krukke har også gennem tiderne været et sted hvor historie og myter er blevet indridset og udtrykt i tegn og pictogrammer.

Jeg har lavet mine egne pictogrammer, hvor mine væsener og figurer bevæger sig i et samvær som en grafisk tegneserie forbundet med tegn og mønstre i gensidig dialog.

 

Lene Regius udtryksform har rødder i den engelske Arts and Crafts Movement og den danske Bindesbøll-tradition, der nedbrød grænserne mellem billedkunst og kunsthåndværk. Dette kan nu til fulde opleves og sanses i Lene Regius kunstværker.