19 mar

Kamil Franko

Kamil FrankoKamil Franko
Produkter til salg fra Kamil Franko – KLIK HER
Nationalitet: Dansk, født i 1988

Kamil Franko er født 1988 i Polen under forældrenes studieoophold på Krakow universitet.

Hans mor er fra Ungarn og faderen er fra Irak. Gennem sin opvækst har Kamil boet i Horsens. Han er kunstnerbarn og deltog allerede i en tidlig alder på fællesudstillinger med sin mor. Han bor og arbejder i dag i København. Kamil Franko er et kunstnerisk naturtalent både indenfor tegning, maleri og film.

Han er den yngste kunstner vi har udstillet i Galleri Flintholm, men potentialet er unægtelig stort.

Kamil Franko´s malerier inviterer til et univers af små subtile fortællinger af folk i et drømmende urbansk miljø, der har undertoner af melankoli og savn.

Tematikken i Kamil Franko´s værker bærer præg, af friktionen mellemstorbyens fremmedgørende og rutineprægede verden og naturens urgamle klokke i vores hjerte. Det er tanker Kamil Franko har haft, da han mærkede den dybe kontrast mellem, at være “rejsende” og endelig at bosætte sig i København.

Metoden i arbejdet er drevet af ren underbevidsthed, med et blankt lærred en malerpensel og et arteille på 3 etage. Det er under processen, at tematikken begynder at manifestere sig, og blive til.

De enkelte fortællinger i malerierne udspringer sig langsomt i malerierne og er fortællinger uden en begyndelse eller en slutning. Det er som om, man bliver vidne til et lille fragment af en større helhed af en historie, som var det et in medias res, og igennem det bliver man drevet af det usagte. Hele universet er malet fra et skævt fugleperspektiv, der giver værkerne en observerende dog mystisk drømmende karat. Kamil Franko har altid været fascineret af store flader og af subjekter der ikke larmer for meget. Han føler, at der skal gøres plads til rum og der skal gøres plads til ufærdige konklusioner .