03 aug

GROUNDS

REVUE 2013:
KAMIL FRANKO sept./okt. 2013

Skærmbillede 2015-08-03 kl. 20.01.47
Litten Gervang fra Galleri Flintholm mødte Kamil Franko for et par år siden og aftalte at soloudstillingen kun skulle være med nye værker og at der samtidig skulle vises et par eksempler på videokunst.
Kamil Franko er dansk, men født i Polen i 1988 under forældrenes studieophold på Krakow universitet. Hans mor er fra Ungarn og faderen er fra Irak. Gennem sin opvækst har Kamil boet i Horsens. Han er kunstnerbarn og deltog allerede i en tidlig alder på fællesudstillinger med sin mor. Kamil Franko er et kunstnerisk naturtalent både indenfor tegning, maleri og film.
“G R O U N D S” er således en serie af malerier, som Kamil Franko har arbejdet med siden foråret 2012. Et univers af små subtile fortællinger uden en begyndelse eller slutning. Temaerne i værkerne bærer præg af friktionen mellem kultur og natur. Gennemgående objekter som cykler og biler optræder i værkerne og har et poetisk symbol til det mekaniske og det uforanderlige. På den anden side opleves mennesket, det skrøbelige og varmblodede med længsel efter at tilpasse sig.
Kamil Franko forklarer selv om sit arbejde ”Metoden i arbejdet har været drevet af en poetisk tilgang til idéskabelsen – draget fra hverdagene i København – med et blankt lærred, en malerpensel og et atelier på 3. etage. Det var under processen, at tematikken begyndte at manifestere sig og blev til GROUNDS.
Litten Gervang der har været med til at vælge malerierne til udstillingen fremhæver. ”De enkelte fortællinger vokser langsomt, og det er som om, man bliver vidne til et lille fragment af en større helhed. Nærmest som et filmklip, hvor man ikke kan lade være med at tænke på, hvad der kom før og efter.
Apropos Kamil Frankos flair for film, så er hans kortfilm “Rememberance of a Dream” netop blevet nomineret i kategorien Best International Experimental Film og skal præsenteres på den XXIII Message to Man International Film Festival i St Petersborg i september 2013.
Velkommen

Litten Gervang
GALLERI FLINTHOLM