04 dec

Foredragsaften om Sylvesters billedkunst

  • Indehaver Litten Gervang fra Galleri Flintholm har indbudt til foredragsaften på Flintholm om den aktuelle separatudstilling med Leif Sylvester

Foredragsaften om Sylvesters billedkunst

Sylvester

Sylvester

Velkommen til foredragsaften her på Galleri Flintholm.

Det glæder mig meget I ville deltage og jeres interesse i at høre nærmere om Leif Sylvesters billedkunst

Til og med 13. december er det Leif Sylvesters værker der pryder galleriets vægge.

Jeg har løbende gennem årene udstillet udvalgte Sylvester værker, men det er første gang det er lykkedes at få stablet en separatudstilling på benene, og så endda en 75 års fødselsdagsudstilling- bedre kunne det ikke være.

I august deltog galleriet i galleriweekenden på Brandts 13 i Odense, hvor jeg havde fornøjelsen af at repræsentere Leif Sylvester med nogle af hans glade og farverige billeder der begejstrede publikum.

På et tidspunkt stod to damer og diskuterede indbyrdes hvad et af hans malerier mon forestillede, Leif Sylvester sad lidt derfra og lyttede med med et halvt øre, og pludselig rejser han sig og går hen og siger til dem med hans karakteristiske dybe stemme og siger; “kan I ikke se hvad det forestiller – Hun får den bagi”. Og da det var selveste Leif Sylvester der sagde det, så var det jo kun herligt.

Og det er det skønne ved Leif Sylvester man får det – råt for usødet

Nu til aftenens egentlige program

Iben From er kunsthistoriker og direktør for Kunstcentret Silkeborg Bad, og hun kender rigtig meget til Leif Sylvester verden, idet KunstCentret Silkeborg Bad og Heerup Museum i Rødovre i samarbejde viste udstillingen “VIDUNDERLIG HVERDAG – med HEERUP OG SYLVESTER” i første halvår af 2015.

Men inden jeg giver ordet til Iben From har jeg en overraskelse til jer,

Det er nemlig lykkedes at få fyraftenskoret, som er et mandskor i Svendborg til at optræde for os. Fyraftenskoret er en forening, hvis medlemmer samles regelmæssigt for at synge og dyrke socialt samvær og som optræder ved særlige begivenheder. Derfor en stor ære at I er her i dag.

Min tilgang til koret er Peter Vig som er en af medlemmerne og sidder også i bestyrelsen Peter Vig er samtidigt en vellidt lærer på Ida Holst Skole i Svendborg og er medårsag til mine døtre kan lægge 2 og 2 sammen

Tak fordi I ville komme og optræde for os – Tag godt imod dem!