Santiago Picatoste

Santiago Picatoste

28.000,00DKK Inkl. Moms

Santiago Picatoste, Mixed media on canvas, 162x130cm

1 på lager

Køb Produkt
Kategori:

Santiago Picatoste

Nationalitet: Spanien, født 1971i Palma de Mallorca

Uddannelse: Palma de Mallorca på kunstakademiet og Joan Miró samlingen

Blomstermalerier springer én i øjnene med en vital kraft. Den spanske kunstner kommer oprindelig fra Mallorca, men bor og arbejder p.t. i New York. Under indflydelse af den amerikanske metropol har han omplantet sit foretrukne motiv, blomsten, til storbyjunglen.

I sine malerier og arbejder på papir er Picatoste optaget af de farvelag, man finder på byens mure. Den særlige tekstur, der opstår gennem overmalinger og de forskelligartede grafiske spor, der findes i det offentlige rum. De vidner på en meget konkret måde om tidens gang.

På en baggrund af flere lag maling optræder Picatostes blomster eller “flores” som karakteristiske sorte eller hvide konturer, der nærmest synes at sprænge rammen, de er placeret indenfor. Det leder tanken hen på de reservatagtige grønne områder, som findes i byerne, hvor naturen er til stede, men i en inddæmmet og stærkt kontrolleret form.

Picatostes uregerlige blomster bliver dermed til en slags symboler på vild natur, der etablerer en kaotisk dynamik i et urbant rum og udfordrer det overregulerede liv i den moderne storby.

Blomstrende
storby-forelskelse
På galleri Flintholm fornemmer man New Yorks hede storbyliv i Santiago Picatostes billeder

Man fornemmer forelskelsen i New York gennem støv, skidt, slid i den hektiske hverdag, forelskelsen i den høje puls, det smarte liv, i byens inderste sjæl. Den 37-årige spanske maler Santiago Picatoste, der kommer fra Mallorca, suger byens farver til sig og gengiver den hektiske stemning i store, vitale billeder, man gerne forvilder sig ind i. Man kravler gennem lag af gamle plakater på falmede huse, gennem parker og grønne områder, gennem kultur og historie, vold og forelskelser – og fatter en flig af the big apple.

Santiago Picatoste er berømt i sit hjemland, men er endnu ikke så kendt herhjemme, hvor han er i stald hos Galleri Asbæk. Nu hænger Galleri Flintholm på, for galleriejer Litten Gervang er dybt fascineret af hans dynamiske – og samtidig minimalistiske arbejder, som hun for nylig så på Mallorca.

– Da jeg første gang blev præsenteret for hans malerier kunne jeg ikke lade være med at blive draget af hans univers. Der er noget storslået over hans værker og samtidig noget meget minimalistisk. Så jeg besluttede mig for at gøre noget for, at hans værker kom her til Flintholm. Derfor kom samarbejdet med Galerie Asbæk i stand, fortæller Litten Gervang.

Picatos kendetegn er omridset af en blomst, der holder sammen på billedet, som man enten kan gå helt ind i – eller få en helt anden vinkel på ved at gå langt væk. Billederne er malet i lag på lag, somme steder fint, andre steder, så malingen løber i raske pytter i de farvelag, man genfinder på byens mure, og han opnår den særlige tekstur, der opstår gennem overmalinger og de forskelligartede grafiske spor, der findes i det offentlige rum. De vidner på en meget konkret måde om tidens gang. På en baggrund af flere lag maling optræder Picatostes blomster eller “flores” som karakteristiske sorte eller hvide konturer, der nærmest synes at sprænge rammen, de er placeret indenfor. Det leder tanken hen på de reservatagtige grønne områder, som findes i byer, hvor naturen er til stede, men i en inddæmmet og stærkt kontrolleret form. Det er kraftfuldt og udforende og billeder, som fordrer plads.

Ta’ på lystvandring i Santiago Picatostes New Yorker-billeder på Galleri Flintholm!