flintholm16

Knud Nielsen

16.000,00DKK Inkl. Moms

Knud Nielsen, Vandring i gul mark, Akryl på lærred 2003, 46×38 cm

1 på lager

Køb Produkt
Kategori:

Knud Nielsen

Knud Nielsen

Nationalitet: Danmark, født i Lønholdt ved Fredensborg f.1916, d. 2008.

I årene 1966-86 var han lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor et af hans råd til eleverne var dette: I må aldrig iklæde jer andres tøj. I skal finde jeres eget!

Mit første maleri og personlige møde med Knud Nielsen fandt sted i 1992, desto mere fascinerende er det at hans kunst stadig peger fremad. Ikke underligt at mange kunstnere har nydt godt af Knud Nielsen undervisning på kunstakademiet i mere end 20 år.

Et møde med Knud Nielsens kunst kan blive skelsættende for kunstelskeren. Her går en linie tilbage til den berømte Høstudstilling i 1948, hvor Knud Nielsen udstillede med mange af Cobra kunstnerne. Men linien er ikke forudsigelig, det er hans linie. Kald det abstrakt ekspressionisme med signaturen Knud N. Det er sagt om hans malerier, at man fornemmer saxofonen i baggrunden, en af kunstnerens store lidenskaber.

Knud Nielsens malerier og gouacher er intense og farvemættede – ofte med en gnist af voldsomhed, men lavet som kun den erfarne kunstner, der behersker og bestemmer over farver og lærred, mestrer det.

Repræsenteret på bl.a.:
Nordjyllands kunstmuseum, Århus kunstmuseum, Herning kunstmuseum, Vejle kunstmuseum, Esbjerg kunstmuseum, Odense kunstmuseum og Gøteborg Kunstmuseum.

Maleren på kroen af Claus Grymer, Kristeligt Dagblad:

Link:http://www.kristeligt-dagblad.dk/mennesker/maleren-p%C3%A5-kroen