Arne Haugen Sørensen

Arne Haugen Sørensen

250.000,00DKK Inkl. Moms

Arne Haugen Sørensen, “Kommende og Gående”, 170 x 170 cm, maleri 2005

1 på lager

Køb Produkt

Arne Haugen Sørensen

Arne Haugen Sørensen, f. København 1932.
Haugen Sørensen begyndte som grafiker i Paris i 1950erne. Fra de tidlige religiøse og sociale motiver bevægede han sig frem mod et mere abstrakt udtryk, som rummer en skjult verden af dyriske væsner og figurer.

Maleren og grafikeren Arne Haugen Sørensen har i årtier været sin egen og samtidig en af Danmarks mest værdsatte kunstnere.

Han er fuld af energi og hvert billede udstråler så megen nerve, tanker og dybde, så det slår beskueren, at bag de penselstrøg – som nogle gange er lette – er der lag på lag af både menneskelig og kunstnerisk betydning. Man kan lide Arne Haugen Sørensens kunst eller man kan lade være, men den gamle sætning om, at man ikke kan være ligeglad, er på sin plads. Man efterlades ikke uberørt.

Det er da også de store temaer, der tages fat på i Arne Haugen Sørensens maleri: kærligheden, menneskets tro og tvivl. Ikke underligt at han er en værdsat kunstner, når kirkerum skal fornys.

Han startede med at male som 21-årig, har været medlem af Grønningen gennem 30 år og har modtaget utallige priser, blandt andet Eckersberg Prisen i 1975 og Thorvaldsen Prisen i 1984.

Siden 1981 har Arne Haugen Sørensen være bosat i Malaga Spanien.