18 apr

Berta Fischer

Berta Fischer (f. 1973)
Bor og arbejder i Berlin.

Hendes repertoire af kompositioner er stort og samtidig meget enkelt. Materialerne er syntetiske, men formerne naturlige på deres egen ukonventionelle facon.


Der er et uhøjtideligt nærvær i Berta Fischers tilsyneladende intuitive måde at formgive på. Hun maler f.eks. monokromt med sølvspray på store stykker PVC-folie, der ophænges som en art tynde vægge – uprætentiøst i rummet.


Flere af hendes skulpturer har en transparent karakter, og farverne er ofte selvlysende, så værket nærmest oplyser rummet, det er placeret i. Det gælder også Fischers krussedulleagtige skulpturer af akrylstave, der fremstår som fritsvævende, lysende strukturer i rummet.


De uordentlige knuder har en æstetisk selvfølgelighed over sig. Akrylstavene er bøjet og samlet i vilkårlige forbindelser, der vidner om Fischers konkrete arbejde med materialet – spontane beslutninger om retning og bevægelse. Formgivningsprocessen synes på den måde blotlagt i værket.


Berta Fischers arbejder er forbundet med den type abstraktion, som er optaget af tanken om, i poetisk forstand, at reducere værket til summen af materiale og form. Hos Fischer bliver det til værker, der er fulde af nærvær. Hvor lyset og bevægelsen er i centrum.